Vajon a kultfilmek közé kerül-e a cannes-i díj után a Saul fia?

Vajon a kultfilmek közé kerül-e a cannes-i díj után a Saul fia?

Mennyit ér egy Nagydíj Cannes-ban? Az eddig nyertesek alapján, a Saul fia alkotói nagyon bizakodhatnak, mert az elmúlt húsz év győztesei között szinte csak kultfilmet találunk. Olyan alkotásokat, amelyek világszerte nagy sikert arattak, és máig a szűk kánon részét képezik.

Sebők Zoltán: A Facebookon szabad forradalmat csinálni

Sebők Zoltán: A Facebookon szabad forradalmat csinálni

Az utóbbi időben megszaporodtak a képzőművészeket, illetve alkotásaikat érő különböző feljelentések. Sokan provokatívnak, pornográfnak, vagy gyűlöletkeltőnek tituláltak egy-egy alkotást. Arról, hogy miért nem működik a művészet a Facebookon, Sebők Zoltán művészettörténészt, egyetemi tanárt kérdeztük.

 

Ők a Kaszás Attila-díj idei jelöltjei

Ők a Kaszás Attila-díj idei jelöltjei

A színházak saját társulatuk egy-egy tagját javasolhatták a díjra. Az idén 34 nevezés érkezett. A nomináltak önmaguk közül, titkos szavazással választották ki a továbbjutó három színészt.

A buldózer erejével hat: Point of you!

A buldózer erejével hat: Point of you!

A Point of You olyan érzékeny és játékos látlelet az emberi kapcsolatokról, amely meghitt térré alakítja a színháztermet a Trafóban. Ricardo Machado és Réti Anna azt táncolja el nekünk, mennyire különbözően láthatjuk egymást és a világot.

Ezek a világ legpáratlanabb képpárjai

Ezek a világ legpáratlanabb képpárjai

És akkor jött az ötletadó kép, egy Rockefeller-portré. Az öreg kifejezéstelen, szomorú tekintetű milliomos képe mellé tették egy magyar öregasszony arcképét, Vadas Ernő fotóját.

 

Tortát neveztek el Rippl-Rónairól

A május 28-án kezdődő Rippl-Rónai Fesztiválon, mely a művész születésnapjához kötődik, képzőművészek, zenészek, kézművesek népesítik be a belvárost; az érdeklődőket kiállítások, koncertek, gyerekeknek szóló utcaszínházi előadások, különböző képzőművészeti- és kézműves foglalkozások várják, a kaposvári közgyűjtemények pedig ingyenesen látogathatók.


Így készül Cannes a nagy estére

A rendőrség által szigorúan védett, titkos helyen található, hollywoodi stílusú villában ül össze vasárnap délelőtt a 68. cannes-i filmfesztivál zsűrije, hogy döntsön a hét díjról, amelyet este osztanak ki a hivatalos versenyprogramban bemutatott 19 film között.Cseh művész kapta a Seregi-díjat

Jirí Kyliánnak, a világ táncművészetének egyik legnagyobb hatású alkotójának ítélték idén a Seregi-díjat. A cseh táncművész személyesen nem tudott jelen lenni az Erkel Színházban szombat este megrendezett díjátadón, de üzenetében köszönetet mondott az elismerésért.