Az első magyar hasisvers?

Az első magyar hasisvers?

Tényleg Petőfi Sándor írta első és talán egyetlen hasisversünket? Elpirulunk-e a következő Csokonai-soron: ‘És te, Nimfa, amit én nem bírok, / Verd ki zengő bérceden.’? A költő a perverz, vagy mi vagyunk azok?

 

Elhunyt Nemeskürty István

Elhunyt Nemeskürty István

Életének 91. évében meghalt Nemeskürty István Széchenyi-díjas és Kossuth-nagydíjas író, irodalom- és filmtörténész, egyetemi tanár – tudatta pénteken a család.

 

“Amikor jönnek a kurzusra a hallgatók, azt szokták mondani nekem, hogy belőlük annyi minden jön ki. Én erre ironikusan azt szoktam válaszolni, hogy elnézést, de ami magából kijön, arra nem vagyok kíváncsi.”Ha Angliába mész, tiszteletben kell tartanod az angol nyelvet

A vendégmunkásoktól hemzsegő konyhába azonnal beleláttam azokat az ismerőseimet, akik érettségi után leléptek az országból, akik mosogattak, pincérkedtek, pultosnak álltak, kolbászt sütöttek vagy gyerekre vigyáztak éveken keresztül annak reményében, hogy összegyűjtenek annyi pénzt, amennyiből nekiállhatnak létezni itthon. A. Kelemen Anna írása Wesker: A konyha című darabjáról.